12 Şubat 2012 Pazar

İSTANBUL FASHION WEEK'İN SON GÜNÜ/ LAST DAY OF ISTANBUL FASHION WEEK

2012-13 Sonbahar/Kış koleksiyonlarının sunulduğu İstanbul Fashion Week bugün bitti. Bugün Nej, AVVA ve Mehtap Elaidi defilelerini Sibel, Zeynep ve ben izledik.

İçeri girmeden Zeynep'i gördük, eh onun stilini çekmeden olmaz :)




Bir de ben ve Sibel ;

Havadaki güneş insanların kıyafet seçimi konusunda etkili rol oynasada bugün Odakule yine soğuktu. Bir çok ünlünün, blogger'ın ve yabancı basının ilgi gösterdiği IFW'nin son günü Karma defile ile başladı fakat biz IFW'de güne Nej'in defilesiyle başladık. 

Today was the last day of fashion week in Istanbul. We watched Nej, AVVA and Mehtap Elaidi's runway shows. 

Despite of the sun, the weather was freezing cold in Odakule,Taksim. Many foreign press, celebrities, fashion editors and bloggers were in the Odakule tent. We started the day with Nej's runway show.

Nejla Güvenç'in Naturel Durağanlık ismindeki defilesi bizi sıcak toprak tonlarıyla organik, doğal bir yaşama, etnik kökenlerimize temellerimize belki de götürüyor.Nej'in defilesinde petrol mavisi, yeşil ve soft toprak tonları vardı. Detaylara gelecek olursak asimetri,yırtmaçlar ve deri kullanımı benim gözüme çarpanlar oldu. Dizde biten şalvarlar Alexander Wang'in spor couture'ünü anımsattı. 

In Nej's runway show blue, green and soft brown tones was the color palette. In details, the looks included asymmetry and leather. The harem pants in knees reminded me of Alexander Wang's sport luxe style.






























AVVA, modern erkeğin stil çizgisini çok güzel ortaya koyuyor. Renklerde daha çok gri,kahverengi, lacivert, bordo, siyah, beyaz bulunurken mor, yeşil vb. canlı renklerdeki eldivenler görünümlere renk katmıştı. Takım elbiseler, kot, spor ve yan çantalar, şık kasketler, deri, yamalar, anoraklar, atkılar, ekose deseni, yünlü blazerlar, deri eldivenler, sezonun tabusunu yıkan yakasız ceketler görünümleri oluşturan öğelerden birkaçıydı. Kumaşların karışımı mesela yün ve anorak karışımı blazerlar şık bir görünüm sunuyordu.

AVVA which is a brand not a designer became to be known with their modern male collections. In colors grey, dark red, black and white emphasized the most. The looks were completed with purple, green gloves or leather gloves. Suits, leather, jeans, sporty bags, stylish hats, patchwork were some of the details of the show.


(resim: Modazon, pic from Modazon)

Katıldığımız son defile Mehtap Elaidi defilesi oldu ve tek kelimeyle şahaneydi. Bu defile beni gerçekten evimde hissettirdi. Cumhuriyet kadınlarının çoşkusu, sadece kıyafetlerle değil müziklerle ve modellerin yürüyüş tempolarıyla da sağlanmıştı. Bu yüzden bütünün de dört dörtlük bir gösteri olduğunu söylemeliyim. Koreografi Uğurkan Erez'e aitti ve tek kelimeyle beni Cumhuriyet'in ilk kurulduğu dönemlere götürdü. Kıyafetler dönem itibariyle, 20'ler, 30'lar ve biraz 50'lerin sonu 60'lar gibiydi özellikle Dior'un New Look etkisi biraz olsun hissediliyordu.  Renklerde lacivert, yeşil, mavi, kırmızı gibi canlı tonlar ile siyah ve beyaz gibi klasik renklerde bulunuyordu. Koleksiyonun anahtar kelimeleri: 
Boru paça kumaş pantolonlar, 
- asimetrik kesimli şifon bazı görünümlerde transparan bluzler, 
- çiçek desenli elbiseler , 
- şık pörtföyler, 
- maksi eteklerdeki zig zag'lar, 
- midi etekler,
 - plise, 
- art deco etkisi, 
- kürk yakalar, 
- dokuların uyumlu beraberliği.

The last but not least show was Mehtap Elaidi's runway. The show was perfect. It really showed me how our Republican era and its joy. It was like going back to basics of our country and this message was certainly given. Some keywords :

- 20s,30s and also late 50s-60s (a bit New Look)
- Green, blue, red, orange, black and white as dominant colors,
- cigarette pants,
-asymmetric blouses,
- floral,
- clutch,
-zig zag in maxi skirts,
- midi skirts,
- pleats,
-art deco,
-fur colar,
- pattern mix.  







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.