13 Ekim 2014 Pazartesi

MY COMEBACK TO MBFWI: DAY 1/ MBFWI'a GERİ DÖNÜŞ 1. GÜN

Herkese merhaba ! Bugün tüm modaseverlerin heyecanla beklediği etkinlik olan Mercedes Benz Fashion Week İstanbul başladı. Yine Antrepo 3'te yapılan Fashion Week etkinliği artık bebek adımlarını bırakıp organizasyon olarak olgunlaşmaya başlamış gibi görünüyor. Eski yıllarda çok organizasyonel problem yaşayan moda haftasının bu şekilde bir ilerleme göstermesi beni çok mutlu etti. Fakat ambalaj güzel olup içerik iyi olmayınca insan üzülüyor. Bu sezon izlediğim 3 defile de bana gelecek sezona dair hiçbir umut vermedi, aynı tas aynı hamam. Pop-art, farklı dokular ve kumaşların birleşimi, derin yırtmaçlar, biraz pasteller- floral desenler, bol kesim üstü sloganlı parçalar, aralarda biraz deriler, sportluxe vs. Biz bunların hepsini zaten gördük, bize ileriye bakacak bir şey verilseydi daha memnun ayrılacaktım açıkçası. 

Hi TheModernTalkers ! Today, Mercedes Benz Fashion Week Istanbul has finally started (yeay !). I am really happy that as an organization fashion week has evolved and its more mature now, no more baby steps. This was the happy news but as far as the content of the catwalks go I cannot say that I have seen anything to look forward to in the next season. It is same old same old, patterns, pop-art, baggy t-shirts, leather, slits, sportluxe... I really wish there was something in the new season to look forward to but its still the first day so I won't lose my hope just now...

Ben hiçbir şekilde bir tasarımcının emeğini yerden yere vurmak istemem çünkü gerçekten 5-10 dakikalık catwalk'lar için fazlasıyla emek, kan-ter akıtılıyor ama İstanbul moda başkenti olmak için her şeye sahip sadece dünyada olan biteni, trendleri, gereken kaynakları ( sanat, film, müzik vs.) daha yakından takip edip onları kendimize entegre ederek ilerlememiz lazım. Birikim ve inovasyon ile yetenekli tasarımcılarımızı daha da iyi yerlerde göreceğiz diye umuyorum ki bir kısmının başarılarına zaten tanık olduk.

Bugün için ben yine rahat ve şık bir kombin tercih ettim. Maskülen-feminen görünümün peşine takılarak, görünümümü motorsiklet ceket, skinny jean ve uzun beyaz gömlek ile tamamladım. Hem biraz edgy hem de herkesin dolabında bulunabilecek klasik parçalar ile zamansız bir görünüm elde etmek istedim. Umarım hoşunuza gitmiştir :) ! Resimlerimi çeken Seracığıma bir teşekkürü borç bilirim :) 

Herkese moda dolu haftalar !

TheModernTalk'u Facebook, Twitter ve Instagram'dan takip etmeyi unutmayın !


I for today, as always go for a comfy-chic look with my biker jacket, jeans and my white shirt. Its a bit edgy, emphasizes more the masculine-feminine look - these items I use are really classic items that should be in every closet I think. So do invest in staple items for a timeless look !

Have a great week everyone !

Don't forget to follow TheModernTalk from Facebook, Twitter and Instagram !

Wearing /Marc by Marc Jacobs leather jacket
/T by Alexander Wang shirt
/Mango jeans
/H&M flats
/Alexander Wang bag
/Marc by Marc Jacobs bracelet
/Balenciaga sunnies





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.