8 Aralık 2011 Perşembe

CHANEL PRE-FALL 2012 PARIS BOMBAY

Son günlerde markalar Sonbahar-Öncesi koleksiyonlarını tanıtmaya başladılar. 6 Aralık'ta Chanel defilesini yaptı ve Hindistan'a gidip gelmiş kadar olduk. Chanel ile renkli Hint kültürü siyah ve bej'in nötrlüğü ile yorumlanıyor ve Chanel stilini hissediyoruz. 

Lagerfeld konseptli moda şovları hazırlama konusunda gerçekten çok gelişti ve Chanel'i de beraberinde geliştirdi. Bu defile de bir ziyafet manzarası var bir kralın ziyafeti gibi. 

Lagerfeld genellikle şovun ilgisini daha da arttırmak açısından Florence Welch gibi ünlü isimleri çağırır defilelere en son podyumda Welch şarkı da söylemişti. Burada Doğu kültürü fazlasıyla ön planda ve erkek modellerin sayısı artmış. Not düşmem gerekirse Coco da Hint mücevherlerinin bir takipçisiymiş. Ben aynı zamanda elektronik müziğin Doğu ritimleri ile güzel harmanlandığına inanıyorum.

Bir gözlemim de Fendi ve Chanel'in birbirlerine çok benzemeye başlaması ve Chanel'in kendini tekrar etmeye başlaması. Her koleksiyonda uzun tayt çizme görüyoruz ve hep aynı model. Klasikleri anlarım ama sürekli sunulmasına da gerek olduğunu sanmıyorum, ilham ya da malzeme eksikliği mi var anlayamadım ? Elbette ki bir Galliano şovu beklemiyorum değişiklik açısından. O zamanlar tıpkı 1947'de olduğu gibi Dior Chanel'e kafa tutabiliyordu. 

Fendi ve Chanel'e gelirsek: İkisinin de tasarımcısı Lagerfeld olduğundan stiller biraz benziyor. Ben Fendi'yi "bebek Chanel"e benzetiyorum. Fendi'ye katılan değişik element matematiksel dokunuş, analitik, asimetri ve zekanın vurgulanışı sanırım. Umarım, yeni şeyler görmeye başlarız Lagerfeld'in elinden.


Recently, the high fashion brands like Chanel, Oscar de la Renta are installing their PRE FALL 2012 shows. With Chanel we are going to India with Chanel touch. The Indian, Eastern culture is more neutralized or soften and also modernized under Lagerfeld. We don't see Indian colorful saris instead we have signiture colors of Chanel: black and ivory.

Lagerfeld again presents us the concept fashion show with the highly organized decoration in the place selected. It is like a Byzantine or King's Feast sort of. Lagerfeld generally adds the element of suprise in his shows most recently Florence and The Machine could be an example. The Eastern elements are emphasized . We shouldn't forget that Coco herself like the Indian jewelery. Also I really liked the music mix such a nice combination of electronic music and Indian rhymes.

I have observed that Fendi and Chanel are both going on the same path because of Lagerfeld designing the two brands. I consider Fendi as a baby Chanel. Fendi is distinctive with its asymetrical lines and also analytic ,witty touch. In Lagerfeld, it is not expected to see a Galliano show but every season's fashion show we are constantly seeing the long tight boots. Maybe there could be some innovation in that clothing aspect.




2 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.